NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - 2004 LS Heat Not Working Well
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

2004 LS Heat Not Working Well

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pdb
Cadet
Cadet


Joined: Apr 15, 2010
Posts: 54
Posts per day: 0.02
Location: Winston-Salem, NC

2004 Chevrolet Impala


PostPosted: Fri Sep 08, 2017 7:57 am    Post subject:  2004 LS Heat Not Working Well Reply with quote

Recently I'm not getting a lot of heat out of my vents. I can move the slides from cool to hot, but then I get a lot less air coming out of the vents and the air is only slightly warm and not very hot. Coolant level is normal and I flushed the system 30k miles ago.

Blend doors or something else I'm missing?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Pitch Black SS
NAIOA Owner / Founder
NAIOA Administrator
NAIOA Administrator


Joined: Mar 08, 2004
Posts: 12756
Posts per day: 2.55
Location: Tullahoma, TN

2004 Chevrolet Impala
1982 Chevrolet Malibu
2007 Chrysler 300C
1986 Chevrolet Monte Carlo


PostPosted: Fri Sep 08, 2017 12:43 pm    Post subject:   Reply with quote

sounds like blend doors

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
pdb
Cadet
Cadet


Joined: Apr 15, 2010
Posts: 54
Posts per day: 0.02
Location: Winston-Salem, NC

2004 Chevrolet Impala


PostPosted: Sat Sep 09, 2017 1:30 pm    Post subject:   Reply with quote

FWIW, I did a door recalibrate (pulled the DIC fuse for a few minutes, put it back in, turned all the HVAC controls to off, turned car to ON and let it sit for a few minutes before touching the HVAC controls) and that seems to have brought things back to normal.

One thing I'm not clear on. I have the dual zone climate with a passenger and driver's side slider. Do I have 2 blend door actuators or just the one?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: November 18, 2017, 11:02:12 pm
Page Generation: 0.07 Seconds ( SQL 21:104 in 0.00 Seconds )