NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - 2000 Impala 3.8 shutting off
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

2000 Impala 3.8 shutting off

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dbconn
Newbie
Newbie


Joined: Jun 15, 2011
Posts: 42
Posts per day: 0.02
Location: southern Ohio

2000 Chevrolet Impala
1998 Chevrolet Monte Carlo
2004 Ford Ranger
2001 Ford Focus


PostPosted: Mon Oct 14, 2013 11:01 pm    Post subject:  2000 Impala 3.8 shutting off Reply with quote

My wifes impala just turns itself off all sensors and relays has been changed cam and crank sensors maf key switch also and there is no codes when scanned but the other day a buddy took it for a drive and when it stopped he unplugged the crank relay and plugged it back in and it started, got home we turned it off and it would not start until we unplugged the crank relay we did that about 6 times he thinks may be a ground in or around the fuse and relay junction boxes causing static elec. in the relay. Help please what do you guys think
Back to top
View user's profile Send private message
Irish_alley
Resident
Resident


Joined: Dec 13, 2007
Posts: 558
Posts per day: 0.16
Location: De

2004 Chevrolet Impala
1986 GMC Sierra
1994 Chevrolet Silverado
1984 GMC Sierra
1979 Chevrolet Silverado
1991 Chevrolet Silverado


PostPosted: Wed Oct 16, 2013 3:55 am    Post subject:   Reply with quote

i know on a ford a bad crankshaft sensor will cause no fire and no fuel to the injectors. fuel pump will prime but injectors wont fire. my moms 99 e150 was doing this put a fuel pressure tester on it had good fuel. put a noid tester on it, no signal. did a spark test no spark. unplugged the crankshaft sensor, cleaned the contacts with some parts cleaner? i forget what i grabbed and plugged her back in and no problems since. are you getting spark and signal to the injectors?

_________________
Iím SO Much Cooler Online
"Racecar driving is like sex, all men think they are good at it. ď-Jay Leno

Sorry if i'm an a**hole, but i tend to speak whats on my mind and the truth as i see it.. May not be right but it seamed right.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: October 17, 2017, 9:08:25 pm
Page Generation: 0.08 Seconds ( SQL 19:107 in 0.00 Seconds )