NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - A/C driver temperature
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

A/C driver temperature

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tolmex
Newbie
Newbie


Joined: May 24, 2013
Posts: 13
Posts per day: 0.01
Location: Salamanca, Guanajauto

2014 Land Rover Range Rover
2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Mon May 27, 2013 3:18 pm    Post subject: Question A/C driver temperature Reply with quote

Hello

I request your help about A/C , my imp 02 LS, present the condition of A/C driver side temperature is different from the passenger side, I set the 2 knob at max cold temperature and it feels different, this condition started 2 weeks ago,and happend in any blower speed.

i have some ideas what i need to check but i would liek to know if somebody has experience with this situation.

thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
topgun
Resident
Resident


Joined: May 19, 2011
Posts: 639
Posts per day: 0.27
Location: Upstate N Y

2005 Chevrolet Impala


PostPosted: Mon May 27, 2013 8:14 pm    Post subject:  A/C Reply with quote

1st. Do u have dual zone climate control?
2nd. Is the AC cold?
3rd. Is it colder on one side?

Cool

_________________
Untamed . . . and don't try to change me
Back to top
View user's profile Send private message
IffyG
NAIOA Moderator
NAIOA Moderator
Silver Contributor (Amount: 1) Silver Contributor


Joined: May 19, 2007
Posts: 13731
Posts per day: 3.57
Location: Nashville, TN

2002 Chevrolet Monte Carlo
1998 Oldsmobile Intrigue
2009 Chevrolet Malibu


PostPosted: Mon May 27, 2013 11:46 pm    Post subject:   Reply with quote

The most common cause of unequal temperature is a bad blend door actuator. There should be a few threads floating around that discuss how to fix it.

_________________
helldorado wrote:
GLWTGFY. Big Thumbs Up

Dan wrote:
Protip: If you don't know what you're doing, don't do it.


d
Back to top
View user's profile Send private message
tolmex
Newbie
Newbie


Joined: May 24, 2013
Posts: 13
Posts per day: 0.01
Location: Salamanca, Guanajauto

2014 Land Rover Range Rover
2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Fri Jun 21, 2013 10:13 am    Post subject: Question  Reply with quote

well sorry for be out line many day,
thnaks for your replay

answers for topgun
1.-yes
2.-yes
3.-yes

blender gate , i will look inside of the forums for information, is posible abnormal function of the temperature switch?

thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
topgun
Resident
Resident


Joined: May 19, 2011
Posts: 639
Posts per day: 0.27
Location: Upstate N Y

2005 Chevrolet Impala


PostPosted: Fri Jun 21, 2013 7:46 pm    Post subject:  ac Reply with quote

Go with what IffyG said, blend door actuator. Cool

_________________
Untamed . . . and don't try to change me
Back to top
View user's profile Send private message
tolmex
Newbie
Newbie


Joined: May 24, 2013
Posts: 13
Posts per day: 0.01
Location: Salamanca, Guanajauto

2014 Land Rover Range Rover
2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Mon Jun 24, 2013 9:27 am    Post subject: Great !  Reply with quote

ok, thnaks i do, i will check and replay whats is the result.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tolmex
Newbie
Newbie


Joined: May 24, 2013
Posts: 13
Posts per day: 0.01
Location: Salamanca, Guanajauto

2014 Land Rover Range Rover
2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Tue Jul 16, 2013 4:51 pm    Post subject: Complicity solution ..maybe Reply with quote

Actuator was cheked and moves in all position, according to temperature control, the performance of passenger side is reduced in the last 3 weeks,

I recharged the AC with Subzero and works fine now, both sides, maybe i have a leackeage but is very small, hard to find.
This was the first recharge in the last 11 years.

i keep an eye on it, to know how much time before starting again losing cool .

thanks.
JM.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tolmex
Newbie
Newbie


Joined: May 24, 2013
Posts: 13
Posts per day: 0.01
Location: Salamanca, Guanajauto

2014 Land Rover Range Rover
2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Mon Sep 09, 2013 12:56 pm    Post subject: Great ! fix. Reply with quote

after one month testing, the system everithing goes ok, i think was, normal gas consuption leakeage after years of use.

thanks
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: November 23, 2017, 1:44:25 am
Page Generation: 0.10 Seconds ( SQL 31:119 in 0.01 Seconds )