NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - Reverse Light Question....
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

Reverse Light Question....

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tedy
Dedicated
Dedicated


Joined: Jul 10, 2008
Posts: 350
Posts per day: 0.11
Location: Swansboro, NC

2005 Chevrolet Impala
1998 Oldsmobile Cutlass


PostPosted: Mon Jun 04, 2012 10:43 pm    Post subject:  Reverse Light Question.... Reply with quote

Ok I did a search for my recent problem but have unable to produce an answer...
I just replaced both bulbs on a 2005 Impala and tonight I was reversing out of the driveway and I cannot see behind me.. The lights are out. I have checked the fuse panel and it was ok. I checked the bulbs and they are fine from the look of them. I, just lost as to why they do not work... I cannot pass state inspection with out them. (Yea one missing LED from the 3rd break light made me fail, North Carolina). any help will be thanked.

_________________
2005 Impala LS
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Lingenfelter
Uberd0rk!
Uberd0rk!
Gold Contributor (Amount: 1) Gold Contributor


Joined: Oct 21, 2006
Posts: 9331
Posts per day: 2.36
Location: Ontario, Canada

2003 Chevrolet Impala
1999 Yugo Tempo


PostPosted: Mon Jun 04, 2012 11:09 pm    Post subject:   Reply with quote

They're cheap enough to just buy another pair and try them. I had one that appeared fine but wouldn't light - I bought another pack and the new ones worked fine.

I have to ask, did you check the connection from the wiring harness to your reverse light panel? Maybe you disconnected it and simply forgot to reconnect, or maybe the connection needs to be cleaned.

_________________
uıɐƃɐ ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ƃuıʎnq ɹǝʌǝu ɯɐ ı

GMPP Duals, GMPP Handling Kit, NAIOA FWI V2, Silverstar Hi/Lo/Fogs, Viper 5900 Remote Start/Security.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
tedy
Dedicated
Dedicated


Joined: Jul 10, 2008
Posts: 350
Posts per day: 0.11
Location: Swansboro, NC

2005 Chevrolet Impala
1998 Oldsmobile Cutlass


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 12:08 am    Post subject:   Reply with quote

Inspecting the bulb contacts they look burnt off. Ill take a picture of them tomorrow and post them. What's weird is that when I bought the car in 06Hawaii this is the first time I have ever changed the bulbs. So I suspect that the tails are next and everything down the line.

_________________
2005 Impala LS
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
outonthetiles
Member Level
Member Level
Bronze Contributor (Amount: 1) Bronze Contributor


Joined: Jul 12, 2006
Posts: 1113
Posts per day: 0.27
Location: Ilion, NY

2000 Chevrolet Impala
1990 Volvo 240
2000 Buick Regal


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 12:33 pm    Post subject:   Reply with quote

My old Impala had terminals that looked "burnt" for the reverse lights, it made them intermittent, you could hit the trunk and they would turn back on. I just sanded the terminals and put a good coating of dielectric grease in the sockets and they never gave me issues after that.

_________________

2000 Impala LS: Getrag 284 Swapped
Back to top
View user's profile Send private message
Lingenfelter
Uberd0rk!
Uberd0rk!
Gold Contributor (Amount: 1) Gold Contributor


Joined: Oct 21, 2006
Posts: 9331
Posts per day: 2.36
Location: Ontario, Canada

2003 Chevrolet Impala
1999 Yugo Tempo


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 5:23 pm    Post subject:   Reply with quote

Dielectric grease is not conductive, and if dirt or dust is present, it'll get stuck in the grease.

I had the small side signal bulbs in my taillights working intermittently and when I inspected them, the 'sockets' which pinch the bulbs were blackened. I cleaned them up with a q-tip and rubbing alcohol and they've been fine since.

_________________
uıɐƃɐ ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ƃuıʎnq ɹǝʌǝu ɯɐ ı

GMPP Duals, GMPP Handling Kit, NAIOA FWI V2, Silverstar Hi/Lo/Fogs, Viper 5900 Remote Start/Security.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
outonthetiles
Member Level
Member Level
Bronze Contributor (Amount: 1) Bronze Contributor


Joined: Jul 12, 2006
Posts: 1113
Posts per day: 0.27
Location: Ilion, NY

2000 Chevrolet Impala
1990 Volvo 240
2000 Buick Regal


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 5:39 pm    Post subject:   Reply with quote

Dielectric grease helps prevent corrosion from coming back..

_________________

2000 Impala LS: Getrag 284 Swapped
Back to top
View user's profile Send private message
KuruptimpalA
Forum Regular
Forum Regular


Joined: Aug 20, 2010
Posts: 187
Posts per day: 0.07
Location: Youngstown,ny

2000 Chevrolet Impala


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 6:07 pm    Post subject:  ...suggestion Reply with quote

where the reverse lights working when you first installed them?if ur not sure try flipping the bulbs around in the socket I know it sounds stupid but this happen to me when I was putting the l e d bulbs in my reverse lights and I switched them around and they work fine normally you can put them in either way but this wasn't the case with the bulbs I had

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
tedy
Dedicated
Dedicated


Joined: Jul 10, 2008
Posts: 350
Posts per day: 0.11
Location: Swansboro, NC

2005 Chevrolet Impala
1998 Oldsmobile Cutlass


PostPosted: Tue Jun 05, 2012 7:14 pm    Post subject:   Reply with quote

Yes the bulbs were working after I changed it..

_________________
2005 Impala LS
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: August 18, 2017, 3:58:29 am
Page Generation: 0.12 Seconds ( SQL 31:124 in 0.01 Seconds )