NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - Vibration in front wheels (transmission?)
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

Vibration in front wheels (transmission?)

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sneas
Newbie
Newbie


Joined: Aug 31, 2010
Posts: 6
Posts per day: 0
Location: Kutztown, PA

2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Wed May 09, 2012 9:20 pm    Post subject:  Vibration in front wheels (transmission?) Reply with quote

I have a vibration that I'm trying to locate.

It reminds me of a bad spot on tire, a steady pulsing matching the wheel speed. The vibration is just transmitting through the frame, I don't feel it in the steering wheel. I think it is coming from the front end, but I'm not positive.

I can notice it from about 20mph and anything faster. It's not any louder or stronger at different speeds, just faster, matching the wheel speed.

There is no effect at all on the steering. I can release my grip on the steering wheel at 60 mph and the car stays perfectly straight, and the steering wheel doesn't wobble at all.

The vibration doesn't change at all when I brake, either lightly or heavy.

There is no change when shifting gears, and no change if I put it in neutral.

The bearings and ball joints all look to be good.

I recently replaced both front axles, which didn't help this problem.

If I grab the housing of the passenger-side inner CV joint, there is more play than I would expect between the axle and the transmission. I'm not sure what that is supposed to feel like, but I can rock it up and down and side to side more than I would expect.

Could this be something in the transmission wearing out? I don't know much about what's inside there, but I've been gradually ruling out all of my initial suspects.

Thanks for any suggestions,
-Steve
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: November 22, 2017, 10:30:37 am
Page Generation: 0.09 Seconds ( SQL 17:97 in 0.00 Seconds )