NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - turns over but will not start
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

turns over but will not start

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ImpalaPrime
Dedicated
Dedicated


Joined: Apr 10, 2009
Posts: 462
Posts per day: 0.15
Location: Sudbury ontario canada

2002 Chevrolet Impala
2013 Hyundai Sonata


PostPosted: Tue May 01, 2012 9:59 pm    Post subject:  turns over but will not start Reply with quote

went to costco today for propane , drove there fine no probs. parked and when i returned to the car she wont start. she turns over like she wants too but gets really shakey and turns off about 5 seconds later. any ideas? TIA
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
billy101
Member Level
Member Level


Joined: Sep 12, 2010
Posts: 1704
Posts per day: 0.65
Location: Willow Spring, NC

2001 Chevrolet Impala
2010 Chevrolet Malibu


PostPosted: Tue May 01, 2012 11:00 pm    Post subject:   Reply with quote

Could be your IAC valve...if you give it gas will it stay running? Also try unplugging the MAF sensor.

_________________
2002 Impala LS 3.8 -121,749 miles 11/13/2011
2001 Impala LS 3.8 - 118,510 miles. 9/2/2011. RIP - 11/12/2011
2010 Malibu LTZ 3.6 - 16,014miles. 8/20/2011.
Back to top
View user's profile Send private message
IffyG
NAIOA Moderator
NAIOA Moderator
Silver Contributor (Amount: 1) Silver Contributor


Joined: May 19, 2007
Posts: 13731
Posts per day: 3.58
Location: Nashville, TN

2002 Chevrolet Monte Carlo
1998 Oldsmobile Intrigue
2009 Chevrolet Malibu


PostPosted: Tue May 01, 2012 11:30 pm    Post subject:   Reply with quote

Does it actually start or not? If it's shaking, it sounds like it's actually starting and then dying in a hurry. If that's the case, I'd suspect a huge vacuum leak.

_________________
helldorado wrote:
GLWTGFY. Big Thumbs Up

Dan wrote:
Protip: If you don't know what you're doing, don't do it.


d
Back to top
View user's profile Send private message
ImpalaPrime
Dedicated
Dedicated


Joined: Apr 10, 2009
Posts: 462
Posts per day: 0.15
Location: Sudbury ontario canada

2002 Chevrolet Impala
2013 Hyundai Sonata


PostPosted: Wed May 02, 2012 12:29 am    Post subject:   Reply with quote

tride giving it gas dident do anything still just turned off. i find it odd its so out of theblue no warning signs at all
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chibiblacksheep
Member Level
Member Level


Joined: Dec 14, 2009
Posts: 1369
Posts per day: 0.47
Location: Philadelphia, PA

2000 Chevrolet Monte Carlo
2007 Chevrolet Impala
1968 Chevrolet Camaro
2013 Chevrolet Camaro


PostPosted: Wed May 02, 2012 9:15 am    Post subject:   Reply with quote

Since it is on a hot start I would try unplugging the MAF next time

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
ImpalaPrime
Dedicated
Dedicated


Joined: Apr 10, 2009
Posts: 462
Posts per day: 0.15
Location: Sudbury ontario canada

2002 Chevrolet Impala
2013 Hyundai Sonata


PostPosted: Wed May 02, 2012 1:24 pm    Post subject:   Reply with quote

maf?

well ad it towed to a garage today. my buddy said it was an "easy fix" said it was the coolent temp sensor that needed to be changed, well when he went to change it be broke the plastic caseing on both the only and new one so now that has to be fixed also lol. just not my day
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ImpalaPrime
Dedicated
Dedicated


Joined: Apr 10, 2009
Posts: 462
Posts per day: 0.15
Location: Sudbury ontario canada

2002 Chevrolet Impala
2013 Hyundai Sonata


PostPosted: Thu May 03, 2012 11:35 pm    Post subject:   Reply with quote

ended up being the coolent temp sensor
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
ImpalaPrime
Dedicated
Dedicated


Joined: Apr 10, 2009
Posts: 462
Posts per day: 0.15
Location: Sudbury ontario canada

2002 Chevrolet Impala
2013 Hyundai Sonata


PostPosted: Fri May 04, 2012 10:48 pm    Post subject:   Reply with quote

gurrrr now im getting a fuel trim error what ever that is
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: November 22, 2017, 10:32:16 am
Page Generation: 0.11 Seconds ( SQL 31:123 in 0.01 Seconds )