NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - How to check MAF sensor?
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

How to check MAF sensor?

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gems
Uber
Uber


Joined: Feb 18, 2006
Posts: 928
Posts per day: 0.22
Location: Long Island, New York

2001 Chevrolet Impala


PostPosted: Thu Dec 01, 2011 5:39 pm    Post subject: Question How to check MAF sensor? Reply with quote

Is there a simple voltage test I can do on my own to my MAF sensor?...

I had a remanuf. MAF installed a few months ago and I think it might be going bad on me... A few months ago my original MAF started going bad resulting in some clunky shifting... I thought it was the tranny but it turned out to be a bad MAF... Changed the MAF and the tranny has shifted perfectly for the past 4 months... But now I am getting that same funny shifting again from time to time so I suspect (and hope) it is the remanuf. MAF going bad...

_________________
Go Mark Martin!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
IffyG
NAIOA Moderator
NAIOA Moderator
Silver Contributor (Amount: 1) Silver Contributor


Joined: May 19, 2007
Posts: 13731
Posts per day: 3.57
Location: Nashville, TN

2002 Chevrolet Monte Carlo
1998 Oldsmobile Intrigue
2009 Chevrolet Malibu


PostPosted: Thu Dec 01, 2011 6:12 pm    Post subject:   Reply with quote

Simplest way to test the MAF is simply unplugging it. It will throw a code for the MAF, but it will run on different tables. Keep in mind it's going to feel like you are dragging a boat anchor with the MAF disconnected, but if your other issues go away it means the MAF is a likely culprit.

_________________
helldorado wrote:
GLWTGFY. Big Thumbs Up

Dan wrote:
Protip: If you don't know what you're doing, don't do it.


d
Back to top
View user's profile Send private message
2001Ls
Resident
Resident


Joined: Jun 26, 2009
Posts: 715
Posts per day: 0.23
Location: New Jersey New Milford

2001 Chevrolet Impala


PostPosted: Thu Dec 01, 2011 9:47 pm    Post subject:   Reply with quote

I had to buy a new MAF about 2 years ago. CEL was on and car wouldn't accelerate at highway speeds. RPM's started jumping at aroun like 50 mph.

_________________


2001 Impala LS 81k as of Nov,2011
3.8 V6 3800 Series 2
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: November 24, 2017, 6:57:18 am
Page Generation: 0.11 Seconds ( SQL 21:104 in 0.00 Seconds )