NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - Misfire on cylinder #2?
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

Misfire on cylinder #2?

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
polaris2002
Newbie
Newbie


Joined: Nov 02, 2011
Posts: 3
Posts per day: 0



PostPosted: Wed Nov 02, 2011 8:10 pm    Post subject:  Misfire on cylinder #2? Reply with quote

I recently picked up two 2002 9c1's at an auction. They both run reasonably well, but one has an odd issue that I haven't found in search yet:

It runs excellent- at idle, it doesn't even seem like it's running. Driving feels fine, just like the other 9c1 I bought. But if you floor it, the check engine light flashes and it kind of bucks/skips. It's not transmission slip- the transmission shifts just fine.

Once you let off the gas, the CEL goes off. Code reader shows pending codes for P0300 and P0302. I added some Techron to the gas, thinking it could be bad gas.

Is there anything else I should look at first? Plugs/wires genuine parts done about 15k ago. I'm dreading getting to those back plugs, they look horribly difficult to access. Any tips?
Back to top
View user's profile Send private message
billy101
Member Level
Member Level


Joined: Sep 12, 2010
Posts: 1704
Posts per day: 0.66
Location: Willow Spring, NC

2001 Chevrolet Impala
2010 Chevrolet Malibu


PostPosted: Wed Nov 02, 2011 11:03 pm    Post subject:   Reply with quote

Try moving around the coil pack and see if the misfire moves with the coil pack. That's a quick way to rule out a coil pack. It could be an injector, but I'm not too knowledgeable in this area of motors...

_________________
2002 Impala LS 3.8 -121,749 miles 11/13/2011
2001 Impala LS 3.8 - 118,510 miles. 9/2/2011. RIP - 11/12/2011
2010 Malibu LTZ 3.6 - 16,014miles. 8/20/2011.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: September 19, 2017, 8:55:27 pm
Page Generation: 0.07 Seconds ( SQL 19:99 in 0.00 Seconds )