NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - Base Model Strange issue
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

Base Model Strange issue

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
impala2k
Resident
Resident


Joined: Oct 10, 2009
Posts: 545
Posts per day: 0.18
Location: Oregon

2000 Chevrolet Impala


PostPosted: Wed Sep 21, 2011 1:36 pm    Post subject:  Base Model Strange issue Reply with quote

It doesn't happen all the time, but some days when I turn on my car, the fan doesn't turn on, the selector seems to stick on recirculate, while this is going on, cruise control doesn't work, if I tap the dash fairly hard the fan will kick on, the selector goes back to fresh air, and cruise control will work.... I am boggled by this. i know people have had blower issues, but the only threads I can find are for climate control issues, which I don't have. Thanks!

-Matt

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
PBnj
Dedicated
Dedicated
Bronze Contributor (Amount: 1) Bronze Contributor


Joined: Aug 01, 2007
Posts: 476
Posts per day: 0.13


2003 Chevrolet Impala


PostPosted: Wed Sep 21, 2011 9:57 pm    Post subject:   Reply with quote

might be a ground issue or even ignition switch going bad... I have the same problems going on, and I found out if I wiggle the connections going to the switch I get my blower back on and my cruise control back.. I have a base 03 3.4
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Billoftt
Forum Regular
Forum Regular


Joined: Dec 08, 2009
Posts: 277
Posts per day: 0.09


2005 Chevrolet Impala


PostPosted: Fri Sep 30, 2011 11:21 am    Post subject:   Reply with quote

I have a 2005 base and the only issue I had was the blower motor failing. I concur on the possible issue with the ground. Do you live somewhere where corrosion is a factor? Like near the coast?
Back to top
View user's profile Send private message
impala2k
Resident
Resident


Joined: Oct 10, 2009
Posts: 545
Posts per day: 0.18
Location: Oregon

2000 Chevrolet Impala


PostPosted: Fri Sep 30, 2011 3:35 pm    Post subject:   Reply with quote

Billoftt wrote:
I have a 2005 base and the only issue I had was the blower motor failing. I concur on the possible issue with the ground. Do you live somewhere where corrosion is a factor? Like near the coast?


Corrosion hasn't been an issue, but now starting soon they want to salt the roads!!!!! Very Upsetting. Forgive me for this, but which ground should I be looking at?

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 General Impala Discussion All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: December 14, 2017, 2:20:24 am
Page Generation: 0.09 Seconds ( SQL 23:104 in 0.00 Seconds )