NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - 2002 Impala Won't Start
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

2002 Impala Won't Start

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 PCM/Engine Computer
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TDN
Newbie
Newbie


Joined: Sep 08, 2011
Posts: 3
Posts per day: 0
Location: Texas


PostPosted: Thu Sep 08, 2011 9:24 am    Post subject:  2002 Impala Won't Start Reply with quote

I am having problems starting my impala. I changed out a new ignition switch because the old one was causing my A/C to not work sometimes. I was unable to take out the 3 pin connector going into the lock cylinder so I kind of damaged the plastic connector housing on the passlock and bent the three pins. I was able to bend the three pins back in place and I put everything back together. The car started fine, started the car several times and everything worked perfect. I put the ignition switch back into the dash and car would not start. I took the ignition switch out and took out the 3 pin connector then put it back into place, then the car started fine. I thought it had a bad connection so I made sure it was put in place tightly and I taped it to make sure since I damaged the plastic housing. I put it back into the dash and car would not start. So I decided to do what others did, I cut the connector and I soldered three new wires to the three tin leads of the ignition switch and then I soldered the three new wires to the three wires leading to the BCM. The car will not crank at all now, am I passlocked out? I thought doing the relearn will work but it keeps blinking security and battery, alternating, never stops after the 10 minutes that everyone said. Can anyone help me? Do you think my new ignition switch is causing all my problems?
Back to top
View user's profile Send private message
topgun
Resident
Resident


Joined: May 19, 2011
Posts: 639
Posts per day: 0.27
Location: Upstate N Y

2005 Chevrolet Impala


PostPosted: Thu Sep 08, 2011 5:07 pm    Post subject:  wont start Reply with quote

Sorry, i'm not to up on the passlock system. With what you have done it sounds like it should work. Hopefully somone else here will get back to you. good luck. Cool

_________________
Untamed . . . and don't try to change me
Back to top
View user's profile Send private message
project
Forum Regular
Forum Regular


Joined: Oct 28, 2008
Posts: 146
Posts per day: 0.04
Location: buffalo, NY

2001 Chevrolet Impala


PostPosted: Thu Sep 08, 2011 9:34 pm    Post subject:   Reply with quote

I'm sure someone can come up with an idea or solution. Did you try de-soldering and reconnecting the original way? May have to drive around without the switch mounted to get by in the meantime. Be patient, someone with more knowledge should respond. This is a great site. Great people

_________________
Back to top
View user's profile Send private message
TDN
Newbie
Newbie


Joined: Sep 08, 2011
Posts: 3
Posts per day: 0
Location: Texas


PostPosted: Fri Sep 09, 2011 8:02 am    Post subject:   Reply with quote

Tried everything. Does not start at all now after I soldered the three wires.
Back to top
View user's profile Send private message
TDN
Newbie
Newbie


Joined: Sep 08, 2011
Posts: 3
Posts per day: 0
Location: Texas


PostPosted: Fri Sep 09, 2011 10:02 pm    Post subject:   Reply with quote

Figured out the problem, new ignition switch was bad.
Back to top
View user's profile Send private message
billy101
Member Level
Member Level


Joined: Sep 12, 2010
Posts: 1704
Posts per day: 0.64
Location: Willow Spring, NC

2001 Chevrolet Impala
2010 Chevrolet Malibu


PostPosted: Fri Sep 09, 2011 11:46 pm    Post subject:   Reply with quote

TDN wrote:
Figured out the problem, new ignition switch was bad.


Glad you figured it out!

_________________
2002 Impala LS 3.8 -121,749 miles 11/13/2011
2001 Impala LS 3.8 - 118,510 miles. 9/2/2011. RIP - 11/12/2011
2010 Malibu LTZ 3.6 - 16,014miles. 8/20/2011.
Back to top
View user's profile Send private message
topgun
Resident
Resident


Joined: May 19, 2011
Posts: 639
Posts per day: 0.27
Location: Upstate N Y

2005 Chevrolet Impala


PostPosted: Sat Sep 10, 2011 7:25 am    Post subject:  2002 wont start Reply with quote

Dont that just pis you off, but you feel much better that its over with. Good job. Cool

_________________
Untamed . . . and don't try to change me
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> 2000-2005 PCM/Engine Computer All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: December 14, 2017, 6:37:07 pm
Page Generation: 0.08 Seconds ( SQL 29:107 in 0.01 Seconds )