NAIOA.comNAIOA.comNAIOA.com
 Create an Account
 

  
NAIOA Impala Forums :: View topic - A/C problem need help please
GarageGarage    1/4 Mile Table1/4 Mile Table    Forum FAQForum FAQ    SearchSearch    UsergroupsUsergroups   MedalsMedals
MemberlistMemberlist   ProfileProfile    Watched TopicsWatched Topics    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

A/C problem need help please

 
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car!
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vwsnowman
Newbie
Newbie


Joined: Jul 26, 2011
Posts: 1
Posts per day: 0
Location: Willow Park TX

2002 Chevrolet Impala


PostPosted: Tue Jul 26, 2011 11:12 pm    Post subject:  A/C problem need help please Reply with quote

Need some help guys, I just replaced the A/C compressor and dryer on my wifes 2002 Impala and now it blows very cold air but the other problem I have is it is blowing cold from everywhere, it blows very hard from the floor but everywhere else it is barely blowing. No matter where I set the controls at it blows the same all the time, now I did notice that when I have it set on recirculate and I turn the switch toward the feet and or feet/defrost it changes over to fresh air mode so I know something is working right. What could the problem be?

Thanks in advance
James
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Arvetus
Senior Level
Senior Level
Bronze Contributor (Amount: 1) Bronze Contributor


Joined: May 14, 2004
Posts: 2752
Posts per day: 0.56
Location: Lufkin, TX

2001 Chevrolet Impala


PostPosted: Wed Jul 27, 2011 12:20 pm    Post subject:   Reply with quote

It sounds like a stuck actuator to me...

I don't recall, are the mode actuators vacuum controlled? I looked up the part and it looks like it might be.
If it is need vacuum controlled (someone else can chime in and verify if it is or not), but I would check to ensure the vacuum line to the actuator didn't get bumped or kinked or something...

_________________
- 2001 Impala Base - Navy Blue Metallic
- 3800 Series II


RIP 10/23/2010, 191,197 miles - traded on a 2003 Tahoe Z71
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
2007SSImpala
Dedicated
Dedicated


Joined: Jul 11, 2010
Posts: 344
Posts per day: 0.13
Location: Jacksonville, NC

2007 Chevrolet Impala
2012 Chevrolet Cruze


PostPosted: Thu Jul 28, 2011 1:51 am    Post subject:   Reply with quote

Possible blend door problem.

_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NAIOA Impala Forums Forum Index -> Problems with my car! All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. Comments and posts are property of the poster. All other content is © 2008 by the NAIOA.


Use of this site constitutes agreement with the NAIOA Terms of Service (TOS)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Server Local Time: September 19, 2017, 1:47:08 pm
Page Generation: 0.10 Seconds ( SQL 21:103 in 0.01 Seconds )